|
|
Voorbereiding:
- Spoel de zwezerik in koud water schoon. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de zwezerik toe en laat deze zachtjes gaar koken. Pel de
gare zwezerik in kleine stukjes. Zeef eventueel de bouillon. Was de prei en snijd alleen het wit in ragfijne blokjes. Was de peterselie en hak (alleen de topjes) deze fijn.Splits de eieren.
Bereiding:
- **Voor de ragout:**
- Zet een ruime pan op het vuur en smelt hierin de boter. Laat hem goed
uitbruisen, maar niet verkleuren. Voeg de bloem er al roerend
bij en laat de roux (op laag vuur) 10 minuten garen.
- Voeg dan al roerende de bouillon er beetje voor beetje toe. Week de gelatine in ijskoud water. Voeg dan de specerijen en de zweverik
stukjes toe, even meegaren en dan de room en de jus de Truffe erdoor roeren.
- Roer de goed uitgeknepen gelatine en peper en zout naar
smaak toe. Voeg als laatste de fijngesneden prei toe.
- Stort de ragout in een bak. Strijk glad en laat de massa 24 uur door en door koud worden in de koelcel en vorm er daarna kroketten
van.
- Haal de kroketten door de losgeklopte eieren. wentel ze daarna door het
paneermeel.
- Verhit de olie van de frituurpan tot 180 graden en bak de kroketten goudbruin af. |