laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mihoen met selder, ham en peper
  ingrediënten:
   

  • 1 pakje Mix voor Mihoen Speciaal
  • Wok Olie
  • 300 g hamblokjes
  • 1 struik bleekselder (met groen)
  • klein stukje rode Spaanse peper
  • 1 pak Mihoen
  bereiding:
    - Meng de groente-kruidenmix (uit het pakje) met ? dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
- Meng ondertussen de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie en de hamblokjes, laten trekken.
- Was en snijd de bleekselderijstengels in boogjes en bewaar het groen.
- Snijd de Spaanse peper fijn (hoe meer, hoe heter!).
- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.Voeg de mihoen toe, kook deze maar 15 seconden. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een klein scheutje olie toe en roerbak de selderij 5 minuten. Voeg de hamblokjes en de rode peper toe en bak deze 2 minuten mee. Roer de groente-kruidenmix erdoor en roerbak tot het droog begint te worden. Voeg dan de mihoen en het bleekselderijgroen toe en roerbak nog 3 minuten.
- Schep de gewokte mihoen in diepe borden of kommen.
**Tip**:
- Vervang hamblokjes door 400 g roerbakvleesreepjes of 400 g kipfilet in reepjes, bak deze mee met de selder. Vervang het pepertje door 1-2 theelepels sambal naar keuze (hoe meer, hoe heter!).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats