Schoffie met bier op de BBQ |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 g procureur (varkensvlees aan ??n stuk)
- 2 rode uien
- 1 fles bokbier
- 1 theelepel Italiaanse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn)
- 1 theelepel mosterd
- 100 g boter
- snufje zout
- snufje peper
- allesbinder
|
|
bereiding: |
|
|
- Haal het vlees uit de koeling en dep het droog met keukenpapier. Bestrijk het vlees met de mosterd. Bestrooi het vlees met peper .
2- Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin.
- Snijd de rode uien in ringen. Verdeel de uien over een groot stuk aluminiumfolie.
- Leg het aangebraden vlees op de uien en bestrooi met de kruiden. Zet de randen van het folie omhoog zodat vocht niet weg kan lopen.
- Blus de braadboter af met het bier. Voeg dit bij het vlees. Vouw het folie dicht.
- Stoof/smoor de procureur gaar op de voorverwarmde BBQ gedurende ca. 90 min. aan de zijkant van de BBQ.
- Giet het smoorvocht in een steelpan en bind licht met allesbinder.
- Laat het vlees even rusten en snijd in dunne plakken. Serveer samen met de saus.
- Lekker met aardappelsalade en gemengde sla. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |