|
|
|
Macadamia ijs met rozijnen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1/2 l vanilleroomijs,
- 125 g ongezouten macadamia?s
- 4 eetl. gewelde rozijnen.
|
|
bereiding: |
|
|
- Neem het ijs uit de diepvries en laat het een beetje zacht worden.
- Maal de noten fijn.
- Meng de noten met de rozijnen door het ijs.
- Vries het ijs weer in.
- Lekker met een toef slagroom en ...... advocaat!
**Basisinfo macadamianoten:**
- Inheemse Australische noot en wordt weleens de 'Koningin der noten' genoemd. Een vrij vette noot met een romige structuur en een boterachtige smaak.
- De ongezouten versie is in ijs, desserts, gebak en salades geliefd. Blanke ronde macadamianoten worden uitsluitend gepeld aangeboden en zijn macadamiamixen in notenwinkels vooral geliefd. Deze noten zijn afkomstig uit Afrika, Hawaii en Australi? en hebben een unieke verfijnde smaak. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|