laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tagliatelle met paddestoelen (ai funghi)
  ingrediënten:
   
  • 250 g. paddestoelen (champignons, porcini,cantharellen etc.),
  • 1 ui,
  • stuk selderij,
  • 25 g.kerstomaatjes,
  • scheut witte wijn,
  • 400 g. tagliatelle,
  • olijfolie,
  • zout,
  • zwarte peper of rode peper,
  • eventueel geraspte parmezaanse kaas of een andere belegen kaas.
  bereiding:
    - De ui pellen en fijn snijden, paddestoelen goed wassen en in kleine stukjes snijden. De ui licht fruiten in wat olijfolie, paddestoelen toevoegen en even mee laten bakken.
- De kersttomaatjes halveren en de zaadjes zoveel mogelijk verwijderen. De tomaatjes samen met een scheut witte wijn en de selderij toevoegen aan de paddestoelen. Zout en peper naar smaak.
- Met een deksel op de pan de tomaten/paddestoelensaus ca. 20 min op een laag vuur laten staan.
- Intussen water met zout aan de kookbrengen voor de pasta en de pasta koken (goed timen).
- De goed uitgelekte tagliatelle in een schaal doen, het stuk selderij uit de saus verwijderen en schep de saus over de pasta.
- De Parmezaanse kaas apart erbij serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats