|
|
|
Tagliatelle met paddestoelen (ai funghi) |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 g. paddestoelen (champignons, porcini,cantharellen etc.),
- 1 ui,
- stuk selderij,
- 25 g.kerstomaatjes,
- scheut witte wijn,
- 400 g. tagliatelle,
- olijfolie,
- zout,
- zwarte peper of rode peper,
- eventueel geraspte parmezaanse kaas of een andere belegen kaas.
|
|
bereiding: |
|
|
- De ui pellen en fijn snijden, paddestoelen goed wassen en in kleine stukjes snijden. De ui licht fruiten in wat olijfolie, paddestoelen toevoegen en even mee laten bakken.
- De kersttomaatjes halveren en de zaadjes zoveel mogelijk verwijderen. De tomaatjes samen met een scheut witte wijn en de selderij toevoegen aan de paddestoelen. Zout en peper naar smaak.
- Met een deksel op de pan de tomaten/paddestoelensaus ca. 20 min op een laag vuur laten staan.
- Intussen water met zout aan de kookbrengen voor de pasta en de pasta koken (goed timen).
- De goed uitgelekte tagliatelle in een schaal doen, het stuk selderij uit de saus verwijderen en schep de saus over de pasta.
- De Parmezaanse kaas apart erbij serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|