laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken kabeljauwmoot op een bedje van puree
  ingrediënten:
   

    800 gram kabeljauwfilet met vel
    800 gram Charlotte aardappelen
    6 dl olijfolie
    3 dl verse room
    2 dl melk
    gefrituurde prei-julienne voor de garnering
    zout en versgemalen peper
  bereiding:
    Schil de aardappelen en laat ze ongeveer 25 minuten koken in gezouten water. De aardappelen afgieten en met een vork pletten. Giet deze puree in een kookpan op zacht vuur. Voeg er de voorverwarmde melk en de room aan toe. Meng met een spatel en voeg er geleidelijk de olijfolie aan toe. Naar smaak peper en zout toevoegen. Bak de kabeljauwmoot, lichtjes overgoten met olijfolie, peper en zout, 10 ? 15 minuten in de oven aan 180?C. Serveer elk portie kabeljauw op een bedje van aardappelpuree. Onmiddellijk opdienen.

Bereidingstijd: 50 minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats