laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paddestoelrisotto met mascarpone en hazelnoten
  ingrediënten:
   

    Voor de bouillon:
    1 ui, 1 wortel, 1 prei, 2 stengels selderij
    knoflook, 1 laurierblaadje
    1 takje rozemarijn, zwarte peperkorrels
    20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)

    Voor de risotto:
    250 g oesterzwammen
    250 g shii-takes
    1 el olijfolie, 50 g boter
    1 rode ui, knoflook, salie
    1 el gedroogde oregano
    300 g arboriorijst
    1 dl madeira, olijfolie, parmezaan
    4 el mascarpone
    50 g hazelnoten
    12 salieblaadjes
  bereiding:
    Laat alle ingredi?nten voor de bouillon 30 min. zacht koken in 1,5 l. water. Verwijder de groenten. Hou de bouillon tegen het kookpunt tijdens de bereiding van de risotto. Snij het pompoenvlees in blokjes van 1 cm. Fruit ze in de helft van de boter tot ze zacht zijn. Fruit de ui in de rest van de boter. Voeg knoflook, fijngehakt citroengras, peper en gember toe (5 min.). Doe de rijst erbij en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Deglaceer met witte wijn en laat inkoken. Voeg een pollepel bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst. Herhaal deze handeling gedurende 10 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en wacht tot die is opgenomen alvorens verder te werken met de bouillon. Na 10 ? 15 minuten is de rijst beetgaar. Hak de ingredi?nten voor de gremolata fijn, meng en strooi over de risotto.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats