|
|
|
Paddestoelrisotto met mascarpone en hazelnoten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor de bouillon:
1 ui, 1 wortel, 1 prei, 2 stengels selderij
knoflook, 1 laurierblaadje
1 takje rozemarijn, zwarte peperkorrels
20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
Voor de risotto:
250 g oesterzwammen
250 g shii-takes
1 el olijfolie, 50 g boter
1 rode ui, knoflook, salie
1 el gedroogde oregano
300 g arboriorijst
1 dl madeira, olijfolie, parmezaan
4 el mascarpone
50 g hazelnoten
12 salieblaadjes |
|
bereiding: |
|
|
Laat alle ingredi?nten voor de bouillon 30 min. zacht koken in 1,5 l. water. Verwijder de groenten. Hou de bouillon tegen het kookpunt tijdens de bereiding van de risotto. Snij het pompoenvlees in blokjes van 1 cm. Fruit ze in de helft van de boter tot ze zacht zijn. Fruit de ui in de rest van de boter. Voeg knoflook, fijngehakt citroengras, peper en gember toe (5 min.). Doe de rijst erbij en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Deglaceer met witte wijn en laat inkoken. Voeg een pollepel bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst. Herhaal deze handeling gedurende 10 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en wacht tot die is opgenomen alvorens verder te werken met de bouillon. Na 10 ? 15 minuten is de rijst beetgaar. Hak de ingredi?nten voor de gremolata fijn, meng en strooi over de risotto. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|