|
|
- Snijd de courgette(s) met schil 12 dunne plakken, de buitenste groene plakken niet meegerekend. Dat gaat het gemakkelijkst met de dunschiller of de kaasschaaf. Snijd de buitenste groene plakken in blokjes. Blancheer de plakken courgette 2 minuten in kokend water en laat ze naast elkaar op keukenpapier uitlekken. Bestrijk souffl?schaaltjes met een doorsnee van ca. 8 cm met boter en bekleed ze kruiselings met 3 courgetterepen.
- verhit de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Blijf 2 minuten roeren. Voeg de melk toe en roer tot het een gladde gebonden saus is. Roer er van het vuur af de courgetteblokjes, de kaas en de kerrie door. Breng pittig op smaak met wat zout en peper. Lat de saus iets afkoelen en roer er ??n voor ??n de eidooiers door.
- Verwarm de oven voor op 180?C. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de afgekoelde saus. Schep het mengsel in de voorverwarmde souffl?bakjes, knip de courgetterepen op maat en vouw ze losjes over de souffl?s. Zet de souffl?tjes op een stukje keukenpapier in een lage ovenschaal en giet er zovel kokend water bij dat de bakjes voor de helft onder staan. Zet de schaal ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Stort de souffl?tjes op de borden en serveer meteen. Geef er desgewenst tomatensaus bij. |