laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bretoense appeltaart
  ingrediënten:
   

  • 2 blikjes croissantdeeg
  • 150gr suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 appels (Elstar/Jonagold)
  • zakje geschaafde amandelen
  • 50gr boter
  • poedersuiker
  • taartvorm doorsnee ca. 24cm
  bereiding:
    - Maak de blikjes open en spreid de deeglappen op het met bloem bestrooide werkvlak uit. Druk de naden in het deeg met de vingers dicht. Schep de suiker en de kaneel door elkaar. Bestrooi 1 van de deeglappen met ca. 100gr van het suikermengsel. Leg er de andere deeglap op en vouw de lange reep in drie?n zodat er een vierkant pakketje ontstaat. Rol met de deegrol uit tot een ronde lap die in de met boter bestreken springvorm past. Druk het deeg zonodig tot tegen de rand van de vorm en laat rusten.
- Verwarm de oven voor op 200? C. Snijd de geschilde appels in dunne plakjes. Verdeel de appelplakjes vanaf de rand in cirkels over het deeg. Bestrooi met de resterende kaneelsuiker en de geschaafde amandelen en beleg met de in dunne plakjes gesneden koude boter. Zet de taart ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin gekleurd is. Laat de taart afkoelen en bestrooi voor het serveren nog met poedersuiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats