laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rood fruit met honingsaus
  ingrediënten:
   

    100 g aardbeien
    100 g frambozen
    100 g braambessen
    100 g gemengde aalbessen
    50 g geroosterde amandelschilfers



    Voor de saus :
    6 eierdooiers
    150 g vloeibare acaciahoning
    125 g amandelpoeder
    1/2 l volle melk
  bereiding:
    Maak de rode vruchten schoon, spoel ze even en verdeel ze over hoge coupes of schaaltjes. Klop de eierdooiers met de honing in een bain marie (warmwaterbadje) met de staafmixer of klopper tot een mooi schuimig geheel. Meng met het amandelpoeder. Breng de melk aan de kook en giet ze in fijne straaltjes en al kloppend bij het eierschuim. De saus moet dik-romig worden. Giet over de rode vruchten in de coupes, bestrooi met amandelschilfers en serveer koud of lauw.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats