laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wortelroomsoepje met mosselen en saffraan
  ingrediënten:
   


  • 1 kg mosselen
  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 preiwitten
  • 10 dl visfumet
  • 2 dl wijn (wit/droog)
  • 1.25 dl room
  • 75 g boter (bakboter)
  • 35 g bloem (tarwebloem)
  • 20 g kervel
  • 2 doosjes saffraanpoeder
  • peper
  • zout
  bereiding:
    Bereiding

De mosselen openkoken in de witte wijn en uit de schelp halen. De visfumet ondertussen opwarmen.

De groenten wassen, schoonmaken en fijnsnijden. Een nootje boter laten smelten in een kookpan en de groenten even glazig fruiten.

De groenten bestrooien met bloem, bevochtigen met de warme visfumet en het kookvocht van de mosselen, aan de kook brengen en op een zacht vuurtje laten garen.

De soep mixen en zeven door een puntzeef. De mosselen toevoegen en net voor het opdienen de room erdoor roeren. Op smaak brengen met een beetje peper, zout en saffraan. Goed doorroeren.

Serveren in een grote warme soepkom, uitscheppen in warme soepborden en garneren met kervelpluksels.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats