laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Curry pompoensoep
  ingrediënten:
   

  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels Madras kerrie
  • 1 mespunt komijn
  • 350gr verse pompoen
  • 2 1/2dl room
  • 1 1/2l kippenbouillon
  • 1 eetlepel suiker
  • zout en zwarte peper
  • 1200ml halfvolle yoghurt
  • ? teentje knoflook
  • koriander of bladpeterselie blaadjes
  bereiding:
    - Hak de sjalot en de knoflook, snijd de pompoen klein. Bak de sjalotjes goudbruin, voeg knoflook, kerrie en komijn toe, bak het mengsel al roerend nog 1 minuut. Voeg de pompoen, de room, de bouillon en de suiker toe. Breng de soep tegen de kook aan en laat hem rustig pruttelen tot de pompoen goed gaar is. Niet laten koken. Geregeld roeren.
- Pureer de soep, laat hem afkoelen en bewaar in de koelkast.
- Laat de yoghurt op kamertemperatuur komen en roer die glad met een half teentje uitgeperste knoflook. Meng er wat koude soep doorheen.
- Warm de rest van de soep al roerend op tot het kookpunt. Roer de yoghurt erdoor, laat nu niet meer koken!
- Breng de soep op smaak met zout en peper en evt. nog wat kerrie en komijn. Garneer met koriander of peterselieblaadjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats