|
|
- Snijd het stokbrood in dikke plakken van ongeveer 3cm. De plakken echter niet helemaal doorsnijden, maar zover dat het onderste derde deel van het brood nog aan elkaar blijft. Maak de knoflookteentjes fijn, bij voorkeur in een pers. Vermeng zout, knoflook en kruiden met de boter en smeer de gekruide boter in de inkepingen van het brood.
- Pak het brood losjes in een groot stuk aluminiumfolie en vouw de randen goed dicht. Grill het brood 15 minuten in de olie op de BBQ (of in de oven) onder regelmatig keren. Haal het brood na 15 minuten uit de oven en grill het brood nog 10 minuten aan de rand van de BBQ onder voortdurend keren.
**Tip**
- Voor het vullen van het brood kun je ook ansjovisboter nemen (150gr boter en 1 tube ansjovis pasta), kruidenboter (150gr boter en 1 kopje gemengde gehakte kruiden en zout), of tomatenboter (150gr boter en 1 klein blikje tomatenpuree, zout en paprikapoeder |