laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken brie met pikante abricozensalsa
  ingrediënten:
   

  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 ei
  • 225gr brie
  • 1 sjalotje
  • 1 rode peper
  • 100gr gewelde abrikozen
  • 5 1/2 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 1/2 dl sinaasappelsap
  • 8 toefjes waterkers
  • plasticfolie
  bereiding:
    - Van brood korstjes afsnijden en boven een bord verkruimelen. In een ander diep bord het ei loskloppen. Brie in 4 gelijke punten verdelen. Brie door het geklopt ei en vervolgens door het broodkruim wentelen. Briepunten op een plat bord leggen, afdekken met plasticfolie en tot gebruik in de koelkast bewaren.
- Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Peper wassen, halveren, pitjes verwijderen en fijnsnipperen. Abrikozen in kleine stukjes snijden.
- In een steelpan een halve eetlepel olie verhitten, sjalotje en peper ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Abrikozen en sinaasappelsap toevoegen en ca. 10 minuten op een middelhoog vuur laten koken.
- waterkers over 2 borden verdelen. Op elk bord 1 eetlepel abrikozensalsa scheppen. In een wok of hapjespan olie verhitten en de briepunten in ca. 3 minuten lichtbruin bakken. Briepunten op het bord leggen. Rest van de abrikozensalsa apart erbij serveren. Serveren met bruin stokbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats