|
|
- Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. In kopje peterselie en kervel fijn knippen. Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Geopende schelpen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Sluit de schelp zich niet, dan weggooien.
- Soepterrine of grote schaal voorverwarmen. In grote pan boter smelten. Sjalot en knoflook ca. 1 minuut fruiten. ? Deel van peterselie en kervel ca. 1 minuut mee fruiten. Wijn en citroensap toevoegen en aan de kook brengen. Op smaak brengen met peper.
- Mosselen in pan leggen en afgedekt op hoog vuur in ca. 5-8 minuten gaar stoven. Regelmatig schudden.
- Mosselen in soepterrine scheppen. Vocht op hoog vuur ca. 3 minuten laten inkoken en boven mosselen door een zeef schenken. Rest van de peterselie en de kervel erover strooien. Serveren met frites, gemengde sla en mosterdsaus. |