laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardbeien met limoenmascarpone
  ingrediënten:
   

  • 500gr aardbeien
  • 1 eetlepel suiker
  • 150gr Bulgaarse yoghurt
  • 150gr mascarpone
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • poedersuiker uit een strooibus
  • keukenpapier
  bereiding:
    - Aardbeien wassen, droogdeppen met keukenpapier en kroontjes verwijderen. 1/3 Deel van de aardbeien in stukken snijden en met een ? liter water en suiker al roerend aan de kook brengen. Aardbeien met een pollepel door een zeef wrijven.
- In kom yoghurt met mascarpone losroeren. Limoen schoonboenen, schil raspen en aan mascarponemengsel toevoegen. Limoen halveren, helft uitpersen (rest wordt niet gebruikt) en met de honing door het mengsel roeren. Tot gebruik in koelkast zetten.
- Aardbeiensaus licht verwarmen. Rest van de aardbeien over 4 borden verdelen en bestrooien met poedersuiker. Saus om de aardbeien scheppen. Limoenmascarpone ernaast scheppen. Eventueel garneren met munt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats