laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Witloofsoep met zuring en sint-jakobsnootjes
  ingrediënten:
   

    1 kg witloof
    100 g zuring
    Kervelpluksels
    Vers gemalen peer
    Zout
    Muskaatnoot
    2 l kippenbouillon
    2 eetlepels bloem
    1 koffielepel poedersuiker
    8 sint-jakobsnootjes
    sap van 1 citroen
    100 g boter
  bereiding:
    Maak het witloof schoon en snipper het fijn. Bestuif met bloem en suiker en fruit het een paar minuten aan in een klont boter. Houd wat witloofsnippers apart voor de garnering. Voeg de gewassen zuring toe en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Overgiet met kippenbouillon. Laat 10 minuten doorkoken tot het witloof gaar is en de soep lichtjes gebonden. Pureer met de staafmixer. Snijd de zorgvuldig gespoelde sint-jakobsnootjes horizontaal middendoor en bak ze in een paar minuten mooi gaar en goudbruin in de boter. Kruid met peper en zout en bedruip met citroensap. Voeg bij de soep en garneer met witloofsnippers en kervel. Vervang de sint-jakobsnootjes eventueel door garnalen, krabbenvlees of stukjes kreeft voor feestelijke gelegenheden.
Als je niet aan het lijnen bent, kun je wat (zure) room door de soep roeren voor het serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats