laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Olijfbroodjes
  ingrediënten:
   

  • **voor het deeg:
  • 1 kilo meel (farina)
  • 30 gram biergist (lievito)
  • 4 eetlepels olijfolie (olio d'oliva extra vergine)
  • snufje zout (sale)

  • **voor het beleg:
  • 200 gram geraspte kaas, bij voorkeur Parmezaanse (formaggio grattugiato)
  • olijfolie (olio d'oliva extra vergine)
  • snufje peper (pepe)
  • oregano (origano)
  bereiding:
    - Meng de ingredi?nten voor de deeg samen met de helft van de geraspte kaas en wat warm water en kneedt dit tot een slappe deeg. De deeg in de kom rustig laten rijzen tot het zich in volume verdubbeld heeft.
- Hierna de deeg op een ovenblik verdelen in meerdere ca. 1 cm dikke ronde vormen. Maak met de duimen in het midden van deze vormen enkele kuiltjes. Het geheel met veel olijfolie overgieten en dan de overige kaas, oregano en peper over het geheel strooien.
- Plaats de broodjes in een warme -zo mogelijk stenen- oven (ca. 250 graden Celcius) tot de olijfbroodjes goudbruin zijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats