Arancia con grappa e zabaione |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 grote handsinaasappelen
- grappa
- poedersuiker
- 4 eidooiers
- halfglas witte wijn
- 25 gram kristalsuiker
- 20 gepelde druiven, eventueel uit blik
|
|
bereiding: |
|
|
- Pel de sinaasappelen zodat al het wit van de sinaasappelen verwijderd is. Snijdt tussen de vliezen van de sinaasappel zodat je losse partjes overhoudt. Let op dat je het weggelopen sap opvangt en knijp de resten van de sinaasappel uit en vang ook dit sap op.
- Leg op per bord de partjes van ??n sinaasappel en besprenkel deze met grappa en bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker. Leg de borden voor ??n uur in de koelkast.
- Doe de eierdooiers, de wijn, de suiker en de opgevangen sinaasappelsap in een ronde kom. Zet deze kom in een heetwaterbad (ca. 65 graden Celsius) en klop het mengsel tot het stijf is.
- Verdeel de druiven over de borden met sinaasappel en schep het eierschuim er over heen.
- Direct serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|