laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tjap tjoi met vleesreepjes en geluksrijst
  ingrediënten:
   

    zout
    300 g (witte) rijst
    400 g varkensvleesreepjes
    Wok Olie
    Sojasaus
    500 g roerbakgroenten
    1 pakje Mix voor Tjap Tjoi
  bereiding:
    Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de varkensvleesreepjes in ca. 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg een scheutje sojasaus toe en blijf roerbakken tot de sojasaus bijna geheel verdampt is. Schep de krokante vleesreepjes uit de wok en houd ze warm.
Zet de wok terug op het vuur, voeg eventueel een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten. Roer er vervolgens de sausmix (uit het pakje), een scheutje sojasaus en ? l water door en laat dit ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de gewokte tjap tjoi met krokante varkensvleesreepjes in diepe borden of kommen en geef de witte geluksrijst er apart bij.

Tip:
Zet Kroepoek, Atjar, Seroendeng, Gebakken Uitjes, Ketjap en/of Sojasaus en Sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. Geef er een gemengde salade met tomaat bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

anders kan ook:
Vervang de varkensvleesreepjes door in reepjes gesneden kipfilet (ca. 5 minuten roerbakken) en vervang de roerbakgroenten door een 1 groene paprika in reepjes gesneden, 1 in ringen gesneden grote prei en 200 g in kleine stukjes gesneden sperzieboontjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats