laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelkoekjes met peperonata
  ingrediënten:
   

    250 g aardappelen
    3 el melk
    3 el room
    50 g bloem
    2 eieren
    snufje zout
    1 rode paprika
    1 gele paprika
    1 oranje paprika
    1 scherpe rode peper
    1 el citroensap
    1 el extra vierge olijfolie
    olijfolie
    4 el pesto
    1 stuk parmezaan
  bereiding:
    Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Laat goed uitlekken en pureer. Voeg melk, room, bloem, eieren en zout toe. Roer tot een glad beslag en laat even rusten.

Rooster de paprika's onder een hete grill tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze in een kom en dek af. Verwijder, als de paprika's afgekoeld zijn, de schillen en zaadjes, en snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak hem fijn. Voeg de fijngehakte peper toe aan de paprika's, evenals het citroensap en de olijfolie.

Verwarm een beetje olijfolie in een grote pan en gebruik enkele eetlepels beslag per pannenkoek. Bak de pannenkoekjes 3 ? 4 minuten aan elke kant op een matig vuur. Hou de pannenkoekjes warm tot al het beslag op is.

Verdeel de aardappelkoekjes over vier borden en serveer ze met de peperonata en pesto. Schaaf er ten slotte wat parmezaankrullen over met een dunschiller.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats