|
|
|
In honing geroosterde spareribs : |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kg spareribs
- 1/2 ui
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1 eetlepel sherry
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- 3 teentjes knoflook
- 1 kleine gemberknol
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 eetlepels Mexicaanse kruiden
- 1/2 theelepel Worcestersaus
- 1/2 eetlepel mosterd
- Peper, zout
|
|
bereiding: |
|
|
[b:f8698d992a]Voorbereiding: [/b:f8698d992a] [list=]
[*]Vermeng de honing met de sherry, de wijnazijn, het paprikapoeder, de Mexicaanse kruiden, de Worcestersaus, de mosterd, het zout en de peper. [*]Pel de teentjes knoflook en de ui. Snipper ze fijn en voeg ze bij de marinade. [*]Was de gemberknol en rasp hem over de marinade. [*]Laat de varkensribben minstens 24 uren marineren. [/list]
[b:f8698d992a]Bereidingswijze:[/b:f8698d992a]
Bereiding, de dag zelf:
- Haal de ribbetjes uit de marinade en dep ze wat droog.
- Bak ze gaar op de barbecue.
- Draai ze regelmatig om.
- Bestrijk ze zo nu en dan met wat marinade.
|
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|