laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Italiaanse chocolade maraschinotaart
  ingrediënten:
   

    150 gram pure chocolade
    100 gram boter
    5 eieren
    150 gram zelfrijzend bakmeel
    25 gram cacao
    150 gram suiker
    zout
    75 ml slagroom
    4 eetlepels marasquinlikeur
    1 pot kersenjam
    boter om in te vetten en bloem om te bestuiven
    bakpapier
    springvorm, 24 cm doorsnede
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 175 graden. Bodem van de vorm bekleden met bakpapier. De vorm invetten en bestuiven met bloem. De helft van de chocolade au bain marie (pan in grotere pan met kokend water) laten smelten. Vervolgens de boter door de chocolade roeren.

De eieren, suiker en snufje zout in een kom doen. Deze in een bak met heet water zetten en met de mixer het geheel in 10 minuten tot een romig mengsel kloppen. Vervolgens de bakmeel en cacao met elkaar mengen en dit door het eimengsel spatelen. Voeg ook het chocolademengsel en de marasquin toe. Dit beslag in de vorm scheppen.

De taart in 60 minuten gaarbakken en vervolgens 10 minuten af laten koelen. Taart uit de vorm nemen en bakpapier eraf halen. Taart op rooster verder af laten koelen.

Taart overlangs in twee lagen snijden. De onderste laag op een schaal leggen en de jam erover uitstrijken. Bovenste helft erop zetten. De rest van de chocolade au bain marie smelten. Pan van het vuur nemen en de slagroom erdoor roeren. Deze glazuur over de taart schenken en met een mes gladstrijken. Minimaal 3 uur in de koelkast hard laten worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats