laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde sinaasappelen
  ingrediënten:
   

    2 grote sinaasappelen
    4 eieren
    4 blaadjes gelatine
    250 ml slagroom
    1 citroen
    100 gram suiker
  bereiding:
    Snijd de sinaasappelen en citroen doormidden en pers ze voorzichtig uit. Meng het sap van de sinaasappelen met de helft van het sap van de citroen. Scheid de eieren en bewaar zowel de eidooiers als de eiwitten. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en zet tot gebruik weg in de koelkast.

Meng 2 dl van het sinaasappel/citroensap in een kom met de eidooiers en de suiker en klop dit tot een schuimig geheel. Zet de kom op een pan met heet, niet kokend water en laat alles onder voortdurend roeren binden.

Ondertussen de gelatine weken in koud water en de slagroom kloppen. De gelatine uitknijpen en door het sap roeren. Dit sap toevoegen aan de kom met het gebonden mengsel. Vervolgens de kom in ijskoud water zetten en roeren tot het vla-achtig begint te worden. De helft van de slagroom en de stijve eiwitten erdoor spatelen. Met dit mengsel de halve sinaasappelen vullen en in de koelkast minimaal 4 uur op laten stijven.

Voor serveren garneren met de overgebleven slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats