|
|
|
Bengaalse kip met daal |
|
ingrediënten: |
|
|
1 hele kip
3 theelepels gemberpoeder
2 teentjes knoflook
2 theelepels komijnzaad
3 rode chilipepers
3 paprikapepers
1 ui
2 laurierbladeren (gedroogd)
1 kaneelstokje
zout
1 lepel azijn
veel olie
Groente:
1 courgette
4 aardappels
azijn, komijnzaad
Daal:
1 kop rode linzen
2 koppen water
1 theelepel zout
1 kleine ui
2 eetlepels koriander
2 groene chilipepers
olie |
|
bereiding: |
|
|
Kip in stukken breken. In een braadpan een laag olie gieten en verhitten. De kip toevoegen en vervolgens hierboven de knoflook uitpersen. De pepers in stukjes snijden en toevoegen. Het gemberpoeder, komijnzaad en kaneelstokje toevoegen. De ui snipperen en ook toevoegen.
De kip goed aanbraden en vervolgens azijn, laurierblad, zout naar smaak en nog wat olie erbij doen. Ongeveer een uur laten pruttelen en steeds olie toevoegen als het geheel te droog wordt.
Voor de daal de linzen met water aan de kook brengen. De ui snipperen en de chilipepers in stukjes snijden (zaadlijsten verwijderen) en samen met de zout en koriander toevoegen. Wat olie erbij gieten en geheel een half uur laten pruttelen onder goed roeren, totdat de linzen helemaal kapot zijn gekookt.
Voor het groentemengsel de aardappels in blokken snijden en gaar laten koken; de laatste 10 minuten ook de courgette in blokken toevoegen. Afgieten en aanmaken met dressing van azijn en komijnzaad.
Het is de bedoeling dat de kip lekker pittig is en de daal heel erg heet gekruid is. Mocht het naar jou smaak niet pittig genoeg zijn, voeg dan meer chilipepers toe. Gewoon een kwestie van proberen dus! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|