Pasta met broccoli-tomatensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 400 g pasta (naar keuze)
- zout en peper
- 500 g broccoli in roosjes
- 6 sjalotten fijngesneden
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- 100 g champignons
- 2 blikjes gepelde tomaten (? 400 ml)
- 2 groentebouillontabletten
- 6 blaadjes salie
- 1 rode en 1 gele paprika
- 2 tl tijm
- 2 el fijngesneden bieslook
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Snijd de champignons en de paprika in plakjes. Kook de broccoli in ruim kokend water met zout in circa 5 minuten beetgaar. Doe sjalot, knoflook en champignons in een pan met 1 dl water en verwarm op een zacht vuur circa 5 minuten. Roer de tomaten met het vocht de bouillontabletten en salie en tijm erdoor en laat op middelhoog vuur circa 15 minuten koken.
- Verwijder salie en pureer de saus. Roer broccoli en paprika erdoor en breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens de bieslook erdoor en serveer met de pasta. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |