laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kaneel-appelsouffle
  ingrediënten:
   

  • 4 eieren
  • 25 g boter of margarine
  • 25 g bloem
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 dl appelmoes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • boter of margarine om in te vetten
  bereiding:
    - Oven voorverwarmen op 175 ?C of gasovenstand 3.
- Schaal invetten. Eieren splitsen. In pan boter verwarmen. Bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat. Suiker en vanillesuiker erdoor roeren.
- Door saus, appelmoes, citroensap en kaneel roeren.
- In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Saus luchtig door eiwitten spatelen.
- Soufflemengsel in schaal (van circa 2 liter) scheppen in midden van oven circa 20 à 25 minuten gaar bakken. Ovendeur op kiertje zetten en souffle in nog circa 10 minuten goudbruin bakken. Direct serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats