laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 forel met paprikaboter :
  ingrediënten:
   

  • 100 gr boter - zout, peper
  • 1 afgestreken theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 4 verse schoongemaakteforellen
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gr gesneden ontbijtspek
  bereiding:
    .

[b:96ff00ae43]Voorbereiding Kruidige tomaten:[/b:96ff00ae43] bereidingstijd: 15 minuten.
Ingredienten:
  • 8 middelgrote tomaten
  • per tomaat 1 snuf zout en peper
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

Bereiding:
Was de tomaten, droog ze goed af en snij ze aan het eind zonder steel kruisgewijs in.
Strooi zout en peper over de tomaten en grill ze 5 minuten op het rooster met de in gekruiste kant naar onderen,
Draai de tomaten om, plaats het rooster eventueel iets hoger en grill de bovenkant van de tomaten nog 5 minuten.
Smeer de tomaten tijdens het grillen meermalen in met olie en strooi er voor het opdienen wat gehakte peterselie over.
Gegrillde tomaten zijn erg in trek, omdat het aroma op deze manier goed behouden blijft. Gegrillde kruidige tomaten passen goed bij vis, gevogelte of vlees.
Advies: De gekruide tomaten kunnen ook op een zacht vuur of losjes in folie verpakt worden gegrilld.

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Kneed de boter met zout, paprika en tomatenpuree tot een luchtige gladde massa.
Leg deze in aluminiumfolie, vorm er een rol van en laat het in het vriesvak van de koelkast opstijven.


Roer zout en peper door de olie en smeer de forellen hiermee van binnen en van buiten in.
Wind het spek om de forellen en prik dit vast met houten prikkers of bind het vast met dun garen.
Grill de forellen aan alle kanten op een matig vuur op de barbecue tot het spek bruin en knappend is.
De forellen worden onder voortdurend draaien ongeveer 12 minuten gegrilld.
Serveer met stokbrood, de zelfgemaakte paprikaboter en gekruide tomaten.

Tip:
Als je de forellen liever zonder ontbijtspek klaarmaakt teneinde calorieen te besparen, dan moet u de forellen voor en tijdens het grillen voortdurend met olie bestrijken en ze op matig vuur aan de rand van de barbecue grillen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats