|
|
|
Aardbeienbowl |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1/2 kg kleine aardbeien,
- 4 el cr?me de framboise (frambozenlikeur),
- schilferijs,
- 1 fles Petite Liquorelle (champagnelikeur, 20 cl.),
- 1 fles champagne demi-sec (80 cl.),
- enkele muntblaadjes
|
|
bereiding: |
|
|
- Spoel de aardbeien en haal de steeltjes eraf. Snijd ze doormidden, of eventueel in vier.
- Doe ze samen met de cr?me de framboise in de bowl en zet ze tot de helft in schilferijs.
- Voeg de Liquorelle toe en laat een half uurtje trekken.
- Giet er tenslotte de champagne bij. Strooi de muntblaadjes over de bowl en laat nog enkele minuten trekken voor u de bowl opdient in kopjes.
- **Tip:**
- Aardbeien spoelt u best met het steeltje er nog aan. Anders neemt de aardbei te veel water op en verliest ze haar specifieke smaak. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|