Gazpacho soep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 6 grote vleestomaten
- 1 komkommer
- halve rode en halve groene paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 kleine uien
- 1 dl olijfolie
- 1 dl wijn (of sherryazijn)
- halve liter kippenbouillon
- 4 sneetjes oud brood
|
|
bereiding: |
|
|
- Haal het vel van de tomaten.
- Snipper de groenten heel fijn en mix ze goed. De groenten moeten vooraf niet gestoofd worden.
- Gebruik de rest (met uitzondering van het brood) om gewoon soep te maken.
- Zet de soep onmiddellijk in de koelkast.
- Snijd het brood in blokjes en bak die krokant (bijv. Frituren).
- De soep koud opdienen. Sommigen leggen zelfs een ijsblokje op de bodem van het soepbord. Versieren met het krokante brood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|