laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sweepstake
  ingrediënten:
   
  • 1 kg paardestoverij in blokjes,
  • boter,
  • 300gr uien,
  • 1 wortel,
  • 1 el kristalsuiker,
  • een scheutje azijn,
  • peper en zout,
  • 2 teentjes look,
  • een snede oud brood,
  • Dijon mosterd,
  • 1/2 l water,
  • 5 el ketjap benteng saus,
  • 750gr snijbonen
  bereiding:
    - Bak het vlees mooi bruin en boter. Schep het daarna in de sudderpot. Pel de uien, maak de wortel schoon en snipper beide groenten fijn. Bak ze bruin in dezelfde pan, waar u het vlees uitgeschept hebt. Strooi er de kristalsuiker over en laat lichtjes karameliseren. Blus met
de azijn en laat die verdampen, vooraleer u de groenten in de sudderpot doet.
- Kruid met peper en zout en voeg de look toe.
- Strijk een snede oud brood rijkelijk in met mosterd en voeg dit samen met een halve liter water en 5 el ketjap bentengsaus bij de sudderpot.
- Zet het vlees een uurtje te stoven en maak ondertussen de snijbonen schoon. Snijd ze met een speciaal molentje of met een ander scherp mesje in reepjes van 3 ... 4 mm dik. Kook ze kort in licht gezouten water zonder deksel. Warm ze daarna nog even op in een nootje boter en kruid bij met peper.
- Controleer of het vlees gaar is, voeg nog een koffielepel mosterd toe en verdeel het over de borden. Schik er een krans snijboontjes rond. Schenk hierbij een glaasje Cahors, een C"te de Fronsac of een patersbiertje.
- **Tip:**
- als u geen ketjap (zoete sojasaus) kan vinden op het schap van de oosterse keuken, kan u ook werken met sojasaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats