laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardbeien cheesecake met amaretti
  ingrediënten:
   

  • 20 verkruimelde amaretti koekjes
  • 500 gr magere kwark
  • 500 gr magere roomkaas(bijv Philadelphia)
  • 25 gr Culinaire de Canderel
  • 2 el Amaretto
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1 tl citroensap
  • 2 el suiker
  • 300 gr gehalveerde aardbeien
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 1 el Canderelpoeder
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een springvorm van 22 cm in met bakspray.
- Verdeel 20 verkruimelde amaretti koekjes over de bodem en druk ze goed aan.
- Meng 500 gr magere kwark en 500 gr magere roomkaas (bijv Philadelphia) goed door elkaar. Klop er 25 gr Culinaire de Canderel door met 2 el Amaretto en 2 eieren. Klop 2 eiwitten met 1 tl citroensap en beetje bij beetje 2 el suiker tot stijve pieken. Schep eerst 1/4 van het stijfgeklopte eiwit door het kwarkmengsel,daarna voorzichtig de rest. Giet het mengsel in de taartvorm. Bak de taart in circa 45-50 minuten of tot het midden zacht maar stevig is. Zet de taart een nacht in de koelkast om op te stijven.
- Maak een aardbeiensaus door 300 gr gehalveerde aardbeien te pureren met 50 ml sinaasappelsap. Garneer de taart met verse aardbeien en munt en geef de saus erbij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats