Aardbeien cheesecake met amaretti |
|
ingrediënten: |
|
|
- 20 verkruimelde amaretti koekjes
- 500 gr magere kwark
- 500 gr magere roomkaas(bijv Philadelphia)
- 25 gr Culinaire de Canderel
- 2 el Amaretto
- 2 eieren
- 2 eiwitten
- 1 tl citroensap
- 2 el suiker
- 300 gr gehalveerde aardbeien
- 50 ml sinaasappelsap
- 1 el Canderelpoeder
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een springvorm van 22 cm in met bakspray.
- Verdeel 20 verkruimelde amaretti koekjes over de bodem en druk ze goed aan.
- Meng 500 gr magere kwark en 500 gr magere roomkaas (bijv Philadelphia) goed door elkaar. Klop er 25 gr Culinaire de Canderel door met 2 el Amaretto en 2 eieren. Klop 2 eiwitten met 1 tl citroensap en beetje bij beetje 2 el suiker tot stijve pieken. Schep eerst 1/4 van het stijfgeklopte eiwit door het kwarkmengsel,daarna voorzichtig de rest. Giet het mengsel in de taartvorm. Bak de taart in circa 45-50 minuten of tot het midden zacht maar stevig is. Zet de taart een nacht in de koelkast om op te stijven.
- Maak een aardbeiensaus door 300 gr gehalveerde aardbeien te pureren met 50 ml sinaasappelsap. Garneer de taart met verse aardbeien en munt en geef de saus erbij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|