laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Cashewnotensoep
  ingrediënten:
   

    2 stengels bleekselderij
    100 g ongezouten cashewnoten
    35 g boter
    25 g bloem
    2 kruidenbouillontabletten
    1 bekertje slagroom (125 ml)
    125 ml droge witte wijn
    zout
    peper
    zakje verse bieslook (? 25 g)
    keukenmachine
  bereiding:
    Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Cashewnoten in keukenmachine fijnmalen. In (soep)pan boter smelten. Bleekselderij (op 2 eetlepels na) ca. 3 minuten zachtjes roerbakken. Bloem en gemalen noten erover strooien en geheel al roerend nog ca. 2 minuten zachtjes bakken.

Bouillontabletten erboven verkruimelen, 8 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Slagroom, wijn en achtergehouden bleekselderij door soep roeren. Soep nog 1 minuut verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.

Soep in vier diepe borden scheppen en bieslook erboven fijnknippen. Lekker met geroosterd witbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats