Gevulde reuzenchampignons |
|
ingrediënten: |
|
|
4 reuzenchampignons
1 kleine ui
10 gram boter of margarine
zout, peper
3 eetlepels pesto alla genovese
1 eetlepel paneermeel
4 blaadjes eikenbladsla
2 kerstomaatjes
2 dl droge witte wijn |
|
bereiding: |
|
|
Champignons met keukenpapier schoonvegen en voetjes uit de hoeden draaien. Deze fijnhakken en met de gesnipperde ui fruiten in de boter. Op smaak brengen met zout en peper en af laten koelen. Dan de pesto en paneermeel erdoor roeren en het mengsel in de hoeden scheppen. Deze in een pan schikken en zoveel witte wijn erbij gieten dat ze voor ongeveer 3/4 onder staan. Op matig vuur de wijn aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes koken.
Op de borden de schoongewassen slablaadjes verdelen, de champignons erop en garneren met partjes kerstomaat. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|