laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Yoghurtcake met appel en tijm
  ingrediënten:
   

    1 el bruine suiker
    125 g boter, op kamertemperatuur
    125 g suiker
    2 grote eieren, gesplitst
    1/4 theelepel amandelessence
    1 theelepel fijngehakte verse tijm
    125 g gemalen amandelen
    50 g zelfrijzende bloem
    150 g Griekse yoghurt
    200 g Cox Orange-appels
    mascarpone met poedersuiker
    enkele tijmblaadjes voor de afwerking
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180?C. Beboter een ronde springvorm van 20 cm en bekleed hem met bakpapier. Bestrooi de bodem met de bruine suiker. Roer de boter en suiker schuimig. Voeg de eierdooiers, amandelessence en tijm toe en roer dan voorzichtig de amandelen, bloem en yoghurt door het mengsel. Klop de eiwitten stijf en roer ze eveneens voorzichtig door het beslag. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel deze over de bodem van de springvorm. Giet het beslag over de appelschijfjes en zet de vorm 1 uur in de oven. Haal de cake uit de oven, draai hem uit op een schotel en dien hem warm of lauw op met de gesuikerde mascarpone. Werk af met enkele tijmblaadjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats