|
|
|
Yoghurtcake met appel en tijm |
|
ingrediënten: |
|
|
1 el bruine suiker
125 g boter, op kamertemperatuur
125 g suiker
2 grote eieren, gesplitst
1/4 theelepel amandelessence
1 theelepel fijngehakte verse tijm
125 g gemalen amandelen
50 g zelfrijzende bloem
150 g Griekse yoghurt
200 g Cox Orange-appels
mascarpone met poedersuiker
enkele tijmblaadjes voor de afwerking |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 180?C. Beboter een ronde springvorm van 20 cm en bekleed hem met bakpapier. Bestrooi de bodem met de bruine suiker. Roer de boter en suiker schuimig. Voeg de eierdooiers, amandelessence en tijm toe en roer dan voorzichtig de amandelen, bloem en yoghurt door het mengsel. Klop de eiwitten stijf en roer ze eveneens voorzichtig door het beslag. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel deze over de bodem van de springvorm. Giet het beslag over de appelschijfjes en zet de vorm 1 uur in de oven. Haal de cake uit de oven, draai hem uit op een schotel en dien hem warm of lauw op met de gesuikerde mascarpone. Werk af met enkele tijmblaadjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|