|
|
|
Wilde paddestoelen met jeneverbesboter |
|
ingrediënten: |
|
|
- 8 jeneverbessen
- 50 g roomboter
- 400 g wilde paddestoelen, zoals boleten, cantarellen, oesterzwammen,
- ridderzwammen, pieds de mouton,
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 el verse tijmblaadjes
- zout en peper uit de molen
|
|
bereiding: |
|
|
Plet de jeneverbessen in een vijzel en wrijf ze fijn. Roer er de boter door en vermeng alles goed. Was de de paddestoelen niet, maar borstel ze schoon. Halveer grote exemplaren of snijd ze in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan met zware bodem. Bak hierin de paddestoelen op hoog vuur. Voeg, als de paddestoelen bruin beginnen te worden, de knoflook, tijmblaadjes en zout en peper naar smaak toe. Als de paddestoelen waterig worden, ga dan door met koken tot al het vocht is verdampt. Verdeel het gerecht over 4 borden. Leg op elk bord een kwart van de jeneverbesboter en laat die over de paddestoelen smelten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|