laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomaat garnaal met coulis
  ingrediënten:
   

    1 kg ongepelde dagverse Vlaamse garnalen (330 g gepeld)
    2 eetlepels olijfolie
    2 uitjes
    4 tomaten
    2 schijfjes verse gemberwortel
    3 eetlepels pikante tomatensaus
    2 eetlepels appelazijn
    2 eetlepels droge sherry
    cayennepeper
    8 blaadjes sla
    1 eetlepel bieslook
    zout
  bereiding:
    Pel de dagverse Vlaamse garnalen, vries de pellen en koppen in.
Snijd de ui en gemberwortel fijn. Fruit ze 30 seconden in de olijfolie. Voeg
1 dl water, de tomatensaus, azijn, sherry, cayennepeper naar smaak en
een weinig zout toe. Kook alles 3 minuten op middelhoog vuur tot een
dikke coulis, laat afkoelen en plaats hem dan 4 uur in de koelkast.
Hol de tomaten uit en vul ze op met garnalen. Giet een spiegel
tomatencoulis op het bord, leg de gevulde tomaat erop. Versier met wat
gesnipperde bieslook en slablaadjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats