|
|
|
goulash van lamsvlees |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 dikke spaanse ui,
- - 1 rode
- 1 groene paprika,
- - 2 teentjes look,
- - 3 rijpe tomaten,
- - 1 kg lamsstoofvlees,
- - boter,
- - 1 el zachte paprika,
- - peper&zout,
- - 1 laurierblad,
- - 1 k.l. oregano,
- -200 gr zachte mosterd,
- - 200 gr tomatenpuree,
- - 2,5 dl bouillon,
- - 4 wortelen,
- - 2 klontjes suiker,
- - 250 gr champignons,
- - 2,5 dl room.
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
reinig de ui en snij in reepjes, ontdoe de paprika's van hun zaadlijsten en snij in reepjes,pel de look en pel detomaten en snij in stukken.
Bereidingswijze:
bak de stukken vlees in een kookpot met boter, laat goed dichtschroeien, doe er de ui, look en paprika bij, laat nog ongeveer 15 min. goed bakken. doe er de kruiden en de mosterd bij,roer de tomatenpuree onder de bouillon, voeg samen met de tomaten bij het vlees, reinig de wortelen en snij in blokjes, voeg de suikerklontjes bij de stoofpot en laat alles onder deksel ongeveer 1 uur sudderen, reinig de champignons en snij ze klein en voeg ze bij de bereiding en laat nog ongeveer 15 min. sudderen, roer er de room door en laat nog 5 min. op een laag vuurtje pruttelen.
serveer met rijst of couscous. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|