 |
|
 |
Cappuccino 'souffle' |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1/3 chocoladecake (à 400 gr)
- 2 el. sinaasappellikeur
- 4 el. sinaasappelmarmelade
- 4 blaadjes witte gelatine
- 2 el.suiker
- 2 zakjes cappuccino vanille (à 15 gr., Nescafe)
- 250 ml. slagroom
- 1 el. nougatine
- 4 soufflevormpjes à inhoud ca. 1 1/2 dl.
- Plasticfolie
|
|
bereiding: |
|
|
- Soufflevompjes bekleden met plasticfolie. Cake in 4 plakken snijden. Uit elke plak (met behulp van soufflevormpjes) rondjes steken. Cake besprenkelen met likeur en bestrijken met marmelade.
- Gelatine in ruim koud water ca. 5 min. weken. Intussen in pan 1 dl. water aan de kook brengen. Suiker en cappuccino al roerend erin oplossen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend oplossen. Cappuccinomengsel tot kamertemperatuur laten afkoelen. Intussen slagroom stijfkloppen. Cappuccinomengsel erdoor spatelen. Slagroommengsel over soufflevormpjes verdelen en plakjes cake met besmeerde kant onderop leggen. In koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
- Bordjes op vormpjes leggen, samen keren en souffleetjes uit vormpjes laten glijden. Plasticfolie verwijderen. Nougatine erover strooien. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|