|
|
|
Moksie Alesi met Bakkeljauw |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gram Kotomisi Rijst
- 50 gram gedroogde garnalen
- 2 eetlepels Faja Lobi Ketjap A
- 500 gram Bakkeljauw
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 halve rijpe verse peper
- 1 halve rijpe verse peper
- 2 bouillonblokjes
- 1 dl. olie
- zwarte peper
- 0,75 liter water
|
|
bereiding: |
|
|
- De bakkeljauw in stukken snijden, 5-10 min. voorkoken en daarna in schoon water wassen. De olie in de pan doen en hierin de gesnipperde ui, tomaat, *gedroogde garnalen en stukjes bakkeljauw bakken. 0,75 1. water en de zwarte peper toevoegen. Dit alles laten opkoken, op smaak afmaken met de ketjap en de bouillonblokjes.
- De gewassen rijst en de verse peper toevoegen. Zodra water en rijst koken het vlammetje lager draaien en de moksie circa 45 minuten zachtjes gaar koken.
**TIP:**
- Gedroogde garnalen zijn speciale garnalen uit het Caribische gebied; deze garnalen worden op een speciale wijze licht gezouten en daarna in de zon gedroogd. Hierdoor geven ze een exotische smaak aan gerechten. De gedroogde garnalen 15 minuten in warm water weken, waarna die in de gerechten verwerkt kunnen worden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|