|
|
|
Gewokte kalfsblokjes met tomaat, witloof en dragon |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 cl olijfolie (extra vierge)
- 600 g kalfsgebraad
- 4 tomaten
- 4 stronkjes witloof
- 4 cl dragonazijn
- 2 dl wijn (wit/droog)
- 35 g tomatenpuree
- 2 eetlepels dragon (fijngehakt)
- peper
- zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Het kalfsvlees in blokjes snijden, de tomaten ontvellen, ontpitten en in acht verdelen, het witloof schoonmaken en in stukjes snijden.
- Het kalfsvlees bruin bakken in de olie. Kruiden met peper en zout en deglaceren met de dragonazijn en de helft van de witte wijn.
- Het vlees uit de wok halen en het gesneden witloof toevoegen. Even laten aanbakken en vervolgens de tomaten toevoegen. Met het deksel op de wok enkele minuten laten sudderen, de tomatenpuree, de rest van de wijn en de fijngehakte dragon toevoegen.
- Zodra de tomaten zacht geworden zijn het vlees opnieuw in de wok brengen, even laten doorwarmen en serveren met basmatirijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|