Koolvis met pesto en krokant slaatje |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 koolvisfilets van 120 g
- 250 g gekonfijte tomaten (gedroogde tomaten op vocht)
- 2 botjes basilicum
- 1 Ijsbergsla
- 1 radicchio
- 100 g pijnboompitten
- 6 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak een vinaigrette met de sesamolie en balsamico-azijn.
- Snijd de ijsbergsla en radicchio fijn, kruid met peper en zout en meng de vinaigrette eronder.
- Voor de pesto: laat de tomaten uitlekken en mix ze met de pijnboompitten en basilicum tot een smeu?ge pasta.
- Strijk de koolvisfilets in met de pesto en stoom ze gaar (10 tot 12 minuten) in een stoommandje boven kokend water of afgedekt in de oven op 200?C.
- Schik het gemengd slaatje in het midden van het bord, leg de warme koolvisfilet erop. Versier met wat gekonfijte tomaten en basilicum |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|