Mokkacake |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 g tarwebloem
- 50 g boekweitmeel
- 300 g rietsuiker
- 200 g margarine
- 10 g wijnsteenbakpoeder
- 2 el carobe
- mespunt zout
- 75 ml koffie
- 150 ml vanillesojamelk
[color=blue] - **Tussenlaag:[/color]
- 60 g hazelnoten
- 50 g margarine
- 90 g rietsuiker
- 2 el cacaopoeder
- 5 el soja-room
[color=blue] - **Mokkacr?me:[/color]
- 100 g rietsuiker
- 100 g margarine
- 60 ml koffie
- 5 el sojaroom
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm oven voor op 180 ?C.
- Vet een springvorm van min. 26 cm. doorsnede in (of een bakblik van ? de zelfde inhoud) en bestuif met bloem. Meng alle droge ingredi?nten door elkaar. Snijd de margarine met twee messen in kleine stukjes door het droge mengsel. Wrijf alles met een houten lepel tot een rulle massa. Voeg nu de koffie en de sojamelk toe en roer dit alles zeer goed tot een smeu?g beslag ontstaat.
- Schep in het bakblik en schuif die in het midden van de oven op een rooster en bak ? 45 min. Voor je de cake uit de oven haalt even prikken met een sat?prikker om te controleren of ie echt gaar is, als de prikker er droog uit komt is dat zo.
- Terwijl de cake staat te bakken kun je de vulling en de mokkacr?me maken. Voor allebei heb je de staafmixer nodig. Cake goed af laten koelen alvorens door te snijden en van tussenlaag en bovenop de mokkalaag te voorzien. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|