|
|
- Snijd de lente-uien.
- Breng 5 dl water met lente-ui, gember en kip aan de kook,
- kook op laag vuur 10 minuten en laat het in het vocht afkoelen.
- Was en week de paddestoel 30 minuten in warm water.
- Klop de eieren los.
- Verhit in een koekepan 2 eetlepels olie, giet er wat van het eimengsel in, draai rond en giet het overtollige mengsel weet terug.
- Haal de omelet (flensje) er voorzichtig uit zodra de rand loslaat.
- Bak ven de rest van het eimengsel ook omeletten.
- Spoel de bamboescheuten af.
- Verwijder de steel van de paddestoel.
- Snijd kip, ham, omelet en bamboescheuten in dunne reepjes.
- Leg de paddestoel in het midden van een grote vuurvaste soepkom.
- Schik ham, kip en ei eromheen.
-Vul het midden op met de bamboescheuten en 1 dl bouillon.
- Leg een stoomrek in de wok, breng het water tot 1 cm onder het rek aan de kook en zet de kom op het rek.
- Stoom het gerecht op hoog vuur 20 minuten.
- Verhit 1 liter kippebouillon.
- Stort de inhoud van de soepkom in een soepterrine of grote schaal, giet de liter hete bouillon voorzichtig langs de rand in de terrine en serveer. |