laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladerol
  ingrediënten:
   

  • 125 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 200 gram tarwebloem
  • 50 gram cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 dl advocaat
  • **en verder**
  • 4 dl slagroom
  • 1 zakje klopvast
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 eetlepels advocaat
  • 4 eetlepel geschaafde chocolade
  • 16 chocoladeblaadjes
  bereiding:
    - De oven voorverwarmen op 175 graden. Een bakvorm met kabelstructuur goed invetten.
- De roomboter met de suiker tot cr?me roeren,de vanillesuiker en de eieren er goed door mengen. De bloem met de cacao en het bakpoeder over de cr?me zeven. Samen met de 1/2 dl avocaat erdoor roeren.
- Het beslag in de vorm doen en in het midden van de oven ca. 40 minuten bakken. De cake een paar minuten in de vorm laten afkoelen. Dan op een rooster omkeren en verder laten afkoelen.
- Vlak voor het serveren, de slagroom met de klopvast en de vanillesuiker stijfkloppen en met 6 eetlepels advocaat op smaak brengen. In de slagroomspuit met een stervormig mondstuk doen. De cake in plakken snijden. Elke plak garneren met een slagroomrozet, een chocoladeblaadje en wat geschaafde chocolade.met advocaatroom
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats