Gepocheerde pollakfilets met venkelroom |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 dikke pollakfilets (vlaswijting) van 200 g
- 400 g gebakken aardappelen
- 2 sjalotjes
- 2 venkelknollen
- sap van een ? citroen
- 1 blaadje laurier
- 3 dl room
- 4 dl visfumet
- 1 dl witte wijn
- boter
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de sjalotjes en de venkel fijn. Was de pollakfilets en dep ze droog.
- Stoof de sjalotjes aan in boter. Voeg de laurier, het citroensap en de venkel toe en laat zachtjes garen. Voeg de room toe als alle vocht weg is en breng op smaak met peper en zout.
- Pocheer de pollakfilets gaar (ongeveer 2 minuten) in de visfumet met de witte wijn.
- Leg de pollakfilets op het bord en schik de venkelroom en de gebakken aardappeltjes ernaast. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|