|
|
|
Tatin-taart geflambeerd met Calvados |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1,5 kg lichtjes zure appelen (boskoop of reinette)
- 400 g boter
- 500 g suiker
- 250 g bloem
|
|
bereiding: |
|
|
**Maak eerst een kruimeldeeg of bladerdeeg:**
- 250 g bloem, 200 g boter, zout, water.
- Vervolgens vet u de bodem van een braadpan goed in; bedek met 200 g poedersuiker.
- Leg de geschilde en in stukken gesneden appelen erop, in een mooie vorm.
- Doe er opnieuw boter en suiker over, en giet over het geheel tot karamel gesmolten suiker.
- Bedek alles met het deeg.
- Zet het geheel in een zeer warme oven gedurende 20 ? 30 min. Eens de taart gebakken is, laat u ze eventjes afkoelen; haal ze uit de vorm; behoud de bakstroop om de taart te glazuren.
- U kunt de taart flamberen met vooraf verwarmde Calvados.
- Naar gelang van uw smaak kunt het gerecht opdienen met gesuikerde slagroom. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|