Kipgehaktballetjes met satesaus en rozijnen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 g kipgehakt als balletjes
- 2 eetl. olie
- ? l kant-en-klare sat?saus
- 4 eetl. gewelde gele rozijnen
- 4 eetl. gepelde cashewnoten
- 1 eetl. sambal oelek
- 2 eetl. ketjap benteng manis
|
|
bereiding: |
|
|
- Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
- Verwarm de olie in de wok en bak hierin de kip goudbruin en gaar
Reken ca. 10 minuten afh. dikte en grootte
- Keer de kipgehaktballetjes regelmatig en voeg eventueel scheutje water toe
- Verwarm de saus al roerende in de pan
- Voeg de rozijnen, de noten en de sambal toe
- Maak op smaak af met de ketjap
- Lekker als snack met kroepoek
**tip**
- vervang kipgehakt door kipburgers |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |