Rijst met vruchtensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 pak rijst
- 4 plakken ananas + ananassap
- 2 bananen (niet te rijp)
- 2 appels
- 500 gram kipfilet
- 2 el ketjap
- 2 el gember + gembersaus
- 1 blikje tomatenpuree
- ketchup (hoeveelheid naar keuze)
- citroensap
- 25 gram boter
- 2 el witte basterdsuiker
- zout
- peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze (met zout en peper). Snijd ondertussen de appels en de bananen in kleine stukjes (niet te klein) en besprenkel deze met een klein beetje citroensap zodat deze niet bruin worden. Snijd daarna de ananas in stukjes (let erop dat je het ananassap niet weggooit).
- Kook ondertussen de rijst. Smelt de boter in een pan (ik gebruik altijd een wok) (niet bruin laten worden anders wordt de saus bitter). Voeg de 2 el basterdsuiker en de stukjes ananas toe en een beetje ananassap. Voeg de tomatenpuree toe. Laat dit heel even pruttelen. Voeg de gember en de ketjap toe en daarna de gebakken stukjes kip. Voeg als allerlaatste de appel en de banaan toe aan de saus. Zodat deze niet te zacht worden. Voeg eventueel nog wat ketchup toe als het niet echt sausig is.
- Eventueel op smaak brengen met gembersaus en nog wat ketjap. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|