Hamburgers met aardappelkroketjes en boontjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 vegetarische hamburgers
- 250 g dunne sperzieboontjes
- 250 g oesterzwammen
- 25 g kruidenboter
- zout, peper
- 1 bakje rucola-cress
- 400 g aardappelkroketjes
- 25 g boter of 4 eetlepels olie
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak de sperzieboontjes schoon. Snijd de oesterzwammen in plakjes.
- Kook de sperzieboontjes in ? 8 minuten beetgaar.
- Verhit de kruidenboter en bak de oesterzwammen al omscheppend ? 5 minuten. Voeg de boontjes toe en bak ze al omscheppend ? 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de groenten met de rucola-cress.
- Frituur de aardappelkroketjes goudgeel.
- Verhit de boter of de olie en bak de hamburgers in 4 ? 5 minuten bruin. Keer ze af en toe.
- Verdeel het bonenmengsel en de aardappelkroketjes over 4 borden. Leg de hamburgers ernaast.
**tip:**
Neem broccoli in plaats van sperzieboontjes en vervang de aardappelkroketjes door aardappelgratin. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|